Image Slide 1
VI SPECIALBEARBETAR GLAS
I STORA OCH SMÅ SERIER
Image Slide 1
VI SPECIALBEARBETAR GLAS
I STORA OCH SMÅ SERIER
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

DOKUMENTATION OCH RIKTLINJER

BESTÄLL PRESTANDADEKLARATION

I kontaktformuläret till höger beställer ni prestandadeklarationer, Declaration Of Performance (DoP) ifrån Emmaboda Glas. 

Från den 1 juli 2013 ska alla byggprodukter som omfattas av en harmoniserad standard eller europeisk teknisk bedömning (ETA) ha en prestandadeklaration och vara CE-märkta för att få säljas i Sverige och i övriga länder inom EU *.  Detta regleras i EU:s byggproduktförordning nr 305/2011.

*) Gäller även Island, Lichtenstein, Norge, Schweiz och i Turkiet.

Vill du beställa en DoP utan att fylla i formuläret, så går det också bra.  Sänd då ett e-postmeddelande till order@emmabodaglas.se. Ange att det avser Prestandadeklaration, företag, ordernummer och postitionsnummer.

OM CE-MÄRKNING

CE-märkning innebär att produkten överensstämmer med en europeisk teknisk standard.

Märkningen är till för att visa att produkten uppfyller kraven på konstruktion och att fortlöpande produktionskontroll är uppfyllda.

För att visa att produkten överensstämmer med standarens krav görs omfattande tester hos ett anmält organ (notified body), godkänt av Europeiska Unionen.

Innan en produkt släpps på marknaden måste tillverkaren utfärda en prestandadeklaration (DoP), där alla väsentliga egenskaper redovisas.

Därefter kan produkten utan hinder marknadsföras inom hela EES området.

Slider-4-pics-startpage-1920
Slider-4-pics-startpage-1920-2
Slide
SCREENTRYCKT GLAS

Vi screentrycker även glas, en process där färg appliceras och sedan bränns in i glaset vid härdprocess. Vanligast är heltryck, men alla typer av mönster är möjliga.

Slide
BEARBETAT GLAS

I vår fabrik kan vi lösa de flesta urtag i glas för t.ex. gångjärn till en dörr, speciella former på ett glas, olika kantbearbetningar m.m.

Slide
LAMINERAT GLAS

Vi tillverkar sedan våren 2020 även laminerat glas i vår fabrik. Glaset är både klassat som säkerhetsglas och skyddsglas.