Image Slide 1
LOKAL TILLVERKNING AV GLAS
SEDAN MER ÄN 100 ÅR
Image Slide 1
LOKAL TILLVERKNING AV GLAS
SEDAN MER ÄN 100 ÅR
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

MODERN GLASPRODUKTION HOS EMMABODA GLAS

Stort och organiserat lager

Vårt lager fungerar som en viktig mellanlagringsplats för vår råvara som kallas floatglas. Här förvaras glasen innan de går vidare till nästa steg i produktionskedjan. Lagret är en välorganiserad och temperaturreglerad miljö som är utformad för att skydda glasen från extrema väderförhållanden eller andra potentiella påverkansfaktorer. Under tiden i lagret övervakas glasen kontinuerligt för att säkerställa att de förblir i bästa möjliga skick och inte påverkas av några yttre faktorer.

Glasbearbetning utan begränsningar

Skärning, slipning, borrning och vattenskärning viktiga bearbetningsmetoder som används för att forma, anpassa och skapa olika glasprodukter från floatglas. Dessa processer kräver teknisk skicklighet och specialiserad utrustning för att uppnå önskade resultat med hög kvalitet och precision.

Vattenskärning är en avancerad metod som används för att skära ut detaljer floatglas. Detta görs med hög precision utan att orsaka termisk stress eller skador på glaset. Det innebär att möjligheterna till unika lösningar är väldigt stora.

Härdning och laminering
med hög kapacitet

Härdade och laminerade glasprodukter är resultatet av avancerad teknik och noggrann bearbetning. Nödvändig teknik för att uppfylla ställda säkerhetskrav.

Härdning är en process där vanligt floatglas genomgår termisk behandling för att öka styrkan och förhindra skärskador. Först rengörs glaset noggrant och placeras i en ugn och värms upp mer än 600°C och avkyls snabbt med hjälp av luftfläktar. Efter härdningen kan det härdade glaset inte skäras eller bearbetas utan risk för att det splittras i små bitar. Därför utförs all nödvändig bearbetningar innan härdningsprocessen.

Genom att laminera floatglas och härdat glas ökar man styrkan på glaset ytterligare. Dessa plastlager fungerar som en bindande armering som håller glaset samman om det skulle krossas.

Screentryckt glas

När vi kombinerar glas med färg öppnar sig en hel värld av möjligheter och nya, kreativa lösningar. Färgat glas bidrar till dynamik och skapar stämning. Välj ett färgkoncept i företagets färger, eller skapa kontraster och färgpaletter som gör väggar och rum unika. Färgat glas är idealt för sjukhus, eftersom varma färger kan bidra till en mer lugn och behaglig atmosfär, som annars kan vara svåra att skapa när renlighet är förstaprioritet.

Färgat laminerat glas består av två glasskivor med ett eller flera mellanliggande skikt av färgad polyvinylbutyralplast (PVB) som kombinerar av upp till fyra färgade grundskikt. Detta gör att vi har möjlighet att erbjuda dig över 1 000 färgnyanser.

Slider-4-pics-startpage-1920
Slider-4-pics-startpage-1920-2
Slide
SCREENTRYCKT GLAS

Vi screentrycker även glas, en process där färg appliceras och sedan bränns in i glaset vid härdprocess. Vanligast är heltryck, men alla typer av mönster är möjliga.

Slide
BEARBETAT GLAS

I vår fabrik kan vi lösa de flesta urtag i glas för t.ex. gångjärn till en dörr, speciella former på ett glas, olika kantbearbetningar m.m.

Slide
LAMINERAT GLAS

Vi tillverkar sedan våren 2020 även laminerat glas i vår fabrik. Glaset är både klassat som säkerhetsglas och skyddsglas.